Посетителски столове

Избор на посетителски столове за различни офис помещения.

Съществуват няколко класа посетителски столове в зависимост от тяхното приложение и положение в офис и административните сгради, като по тези критерии се разделят на следните категории: посетителски столове за коридори и обществени помещения, посетителки столове за малки офис помещения, посетителски столове за конферентни зали и посетителски столове за директорски кабинети.

Някой от тези категории се препокриват в зависимост от класовете помещения и пространства, но всички посетителски столове имат няколко характерни общи черти, това са ниската облегалка на стола, фиксирания ъгъл между седалка и облегалка и в общия случай фиксираната по височина седалка независимо от начина на стъпване на седалката спрямо конструкцията отдолу.

Посетителски столове от висок клас:

galaxy steel chrome cfa lbgalaxy steel chrome cf lbgalaxy steel chrome lb

Първите три модела столове показват възможните посетителски столове висок клас и различните начини на стъпване, първия модел е най-класически, втория модел съпване се нарича тип „шейна“, като при него е малко по-комфортно седенето, защото видът на конструкцията позволява леко пружиниране на седалката. Третия вариант е взаимствано отдругия класически клас стол – работен стол на кръстачка с колелца, като той се използва по-често за конферентни зали с маси и осигурява значително по-голям комфорт при ставане, заради по-лесното и леко преместване.

 

Предимства и недостатъци на различните видове „стъпване“ при посетителските столове.

Естествено всеки модел има и своите недостатъци, на картинките по-долу ще видите нагледно, че при избор за посетителски стол с основа от кръстачка, то не е възможно столовете да влизат един в друг и ако столовете ще се ползват за кратък период от време те не са удачен вариант. Точно затова тяхното приложение е за постоянни конферентни зали подредени около маси, защото при свободна подредба в помещение много трудно ще се запази тяхната подредба.

 

1-k14amigo arm chrome K-02 (stacking)

Хибридни модели посетителски офис столове.

Това са посетителски столове на базата на работни столове, при които се взима горната част на столовете и се поставя върху основа тип шейна. В България така и не станаха популярни донякъде и заради това, че са относително по-скъпи заради наличието на механизми, които не са характерни за тези столове и с нищо не допринасят за комфорта на седене. Пример за такъв механизъм е връзката между седалка и облегалка и основната му роля всеки човек индивидуално да настрой този ъгъл според неговите удобства, но обикновено на посетителски столове се седи кратковременно и от различни хора, като почти никой не обръща внимание точно на този аспект от посетителските столове

fala 08 cfp'

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>